Koningin zegt afspraken af om Friso

Koningin Beatrix heeft afspraken afgezegd vanwege de toestand van prins Friso. Zo is ze volgende week dinsdag niet aanwezig bij het jubileumsymposium in Den Haag van Eurojust, de instelling die de samenwerking op justitieel gebied tussen verschillende Europese landen regelt. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.

Ook het aanbieden van de geloofsbrieven door de ambassadeurs van Mozambique en Djibouti is uitgesteld. Dat zou volgende week woensdag gebeuren. Kroonprins Willem-Alexander is maandag wel aanwezig bij de zestigste herdenking van de Slag in de Javazee in de Kloosterkerk in Den Haag.

De koningin komt het komende weekeinde kort terug naar Nederland, maar vertrekt daarna weer naar Oostenrijk. Prins Friso ligt in Innsbruck in het ziekenhuis sinds hij vorige week vrijdag werd gegrepen door een lawine. De toestand van de prins, die buiten bewustzijn is, is sindsdien stabiel, maar niet buiten levensgevaar.

23 februari 2012, 12:21 
©novum