Leerling geschorst na examenfraude

Een mavo-eindexamenleerling van de Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) in ‘s-Gravenzande is geschorst omdat hij heeft gefraudeerd met twee examens. Omdat niet duidelijk is hoeveel van zijn klasgenoten het examen Nederlands en economie ook hebben gezien, moeten alle honderd leerlingen die binnenkort opnieuw doen. Bestuursvoorzitter Cor van Dalen van de ISW heeft dit donderdag gezegd naar aanleiding van een bericht van Omroep West.

“We hebben het vermoeden dat een aantal andere leerlingen de tentamens ook heeft gezien. En de rest heeft helaas domme pech. De fraude kwam volgens de bestuursvoorzitter aan het licht door het cijfer dat de jongen haalde: een 9,7. Uitzonderlijk hoog voor zijn doen. Van Dalen zegt dat de school serieus overweegt aangifte te doen van de fraude.

2014-11-13