Kritiek Turkse organisaties op PvdA

De Turks-Islamitische Culturele Federatie (TICF) en de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB) zijn teleurgesteld over het vertrek van Tweede Kamerleden Tunuhan Kuzu en Selçuk Öztürk uit de PvdA. De Kamerleden zijn donderdag uit de partij gezet na een ruzie over het integratiestandpunt van de partij.

Voorzitter Arif Yakisir van de TICF vindt het vertrek van de Kamerleden kwalijk. “Ik vind dat de Kamerleden geen harde kritiek hebben geuit op de minister. In een sociaaldemocratische partij moet het toch mogelijk zijn om kritiek te hebben?”

Mustafa Ayranci van de HTIB heeft ook veel kritiek op de integratieagenda van het kabinet. “Om de integratie te verbeteren moet het kabinet de werkloosheid bestrijden en het onderwijs verbeteren. De werkloosheid onder Turkse jongeren is hoog. Wat gaat de minister daar aan doen? Daar hoor ik hem niet over.”

2014-11-14