Turkse pers geen toegang tot Tweede Kamer

De Turks-Nederlandse pers die gisteren naar de Tweede Kamer snelde toen bleek dat de twee PvdA-Kamerleden uit hun partij waren gezet, kwamen voor een onaangename verrassing te staan. Ook na het tonen van hun perspassen,  mochten de leden van de pers het gebouw van de Tweede Kamer niet in. “We hebben zeker 30 minuten staan te wachten om binnen te komen. Dat mocht niet. En er werden hoge veiligheidsmaatregelen genomen. Waar blijft de persvrijheid,”  zegt Ibrahim Karaman van de actualiteitenkrant Haber.

De situatie werd alleen maar erger, toen de pers de voordeur passeerde en in de hal stond. Ze mochten niet meer verder, maar terug naar buiten mocht ook niet. De deuren waren uit veiligheidoverwegingen op slot gezet.  “Dat er hoge veiligheidsmaatregelen genomen is, daar hebben we geen problemen mee. Echter op een gegeven moment wilden we het gebouw uit en dat mocht ook niet. We werden niet vrijgelaten. Dan kan je niet over persvrijheid spreken,” aldus Karaman.

 © Demet TV