Antwoord brief Motivaction onderweg

Op de brief die advocaat Ejder Kose vorige week aan Forum en Motivaction stuurde is nog geen antwoord ontvangen. Dat laat advocaat Ejder Kose aan Demet TV weten. Kose stuurde vorige week een brief aan zowel Forum als Motivaction waarin hij opheldering vraagt over het onderzoek van deze organisaties naar Turkse jongeren in Nederland. Volgens het onderzoek van Motivaction zouden Turkse jongeren ISIS-aanhangers als ‘helden’ zien.

Directeur Pieter Paul Verheggen van Motivaction laat aan Demet TV weten dat vrijdagochtend antwoord op de vragen van advocaat Kose is gestuurd en dat deze waarschijnlijk onderweg is. Over de inhoud van de brief wilde hij echter niks kwijt: ‘Ik heb van mijn ouders geleerd dat een brief een vertrouwelijke stuk is en daarom ga ik niets vertellen’ laat Verheggen weten.

Forum, de andere organisatie die betrokken is bij het onderzoek, zegt nog geen antwoord op de brief te hebben geschreven. ‘Wij hebben de brief van advocaat Kose gisteren ontvangen’ en daarom gaat maandag pas onze reactie hierop de deur uit, aldus een woordvoerder van Forum.

Advocaat Kose had beide organisaties gevraagd om vrijdag 21 november voor 12 uur antwoord te geven op zijn vragen. Wat zijn vervolgstappen zullen zijn en of hij juridische stappen zal ondernemen n.a.v. de antwoorden op zijn vragen is nog niet bekend.

© Demet TV