Forum vraagt uitstel in beantwoording vragen Kose

Forum heeft vandaag meer tijd gevraagd om antwoord te geven op de brief van advocaat Ejder Kose. Kose had namens 7 Turks-Nederlandse organisaties zowel Forum als Motivaction in een brief om opheldering gevraagd over hun onderzoek naar Turkse jongeren. Uit dat onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat Turkse jongeren ISIS steunen.

Motivaction heeft inmiddels wel antwoord gegeven op de brief van de advocaat. Wat daarin staat wil Kose niet zeggen. ‘De brief van Motivaction is nietszeggend. Zij verwijzen naar een brief van Forum,” aldus advocaat Kose.

Aan Demet TV liet Forum gisteren weten dat zij de brief te laat hebben ontvangen. De organisatie zal daarom pas maandag antwoord geven op de vragen van de 7 Turkse organisaties. Dat is in lijn met wat advocaat Kose ons vandaag vertelt: “Kantoor is gebeld en medegedeeld dat uitstel wordt verzocht omdat de brief van Motivaction reeds naar mij was verzonden. Daarop is met verontschuldiging aangegeven dat Forum pas maandag inhoudelijk zal reageren,” aldus advocaat Kose.

22-11-2014

© Demet TV