Geschokte reacties op nieuws Friso

In politiek Den Haag wordt geschokt gereageerd op het nieuws dat prins Friso ernstige hersenschade heeft opgelopen en dat het niet zeker is of hij ooit nog bij kennis komt.

Na de persconferentie van de behandelend arts in het Oostenrijkse Innsbruck stroomden de reacties op Twitter binnen. “Wat een nachtmerrie!”, schrijft Jeanine Hennis (VVD). “Leef, net als velen, mee met de koninklijke familie.” Dat doet ook haar fractiegenoot Ard van der Steur. “Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.”

Fractieleider van de ChristenUnie Arie Slob spreekt van een ‘zeer ernstige situatie’. Ineke van Gent (GroenLinks) vindt het ook erg. “Veel sterkte voor zijn naasten.”

Diederik Samsom, kandidaat voor het partijleiderschap van de PvdA, zegt dat hij ‘diep geraakt’ is door het nieuws over de gezondheid van Friso. “Mijn gedachten zijn bij zijn vrouw, de kinderen, de koningin en de familie.”

Friso werd vorige week vrijdag bedolven onder een lawine in het Oostenrijkse Lech.

24 februari 2012, 12:35 
©novum