‘Behandeling prins Friso kan in Nederland’

Prins Friso kan in Nederland worden behandeld aan de ernstige hersenschade die hij opliep vorige week bij het skiongeluk in Lech. Volgens branchevereniging Revalidatie Nederland kan hij in alle Nederlandse centra revalideren.

De dertig instellingen die bij de verenging zijn aangesloten zijn alle gespecialiseerd in de behandeling van niet aangeboren hersenletsel.

Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg lijkt de beste papieren te hebben. De kliniek heeft als enige een erkenning voor ‘vroege intensieve neurorevalidatie’, een behandeling voor patiënten die nog niet voor een normale revalidatiebehandeling in aanmerking komen omdat het bewustzijn ernstig is aangetast.

Of Friso daadwerkelijk in Nederland wordt behandeld, is nog niet bekend. De koninklijke familie zoekt momenteel naar een geschikt revalidatiecentrum. Het gezin van Friso woont in Londen, waar de prins een baan heeft bij Urenco. Mogelijk wordt de prins in Engeland behandeld.

Vrijdag werd duidelijk dat Friso ernstige hersenschade heeft opgelopen toen hij vorige week bedolven raakte onder een lawine. Het is niet zeker of hij ooit nog bijkomt. De revalidatie kan jaren duren.

24 februari 2012, 15:12 
©novum