Onderzoek naar islamofobie Rotterdam-Rijnmond

Antidiscriminatiebureau RADAR gaat in samenwerking met de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) in Rotterdam onderzoek doen naar islamofobie. Reden is dat islamofobie een voedingsbodem kan zijn voor discriminatie. “Bovendien is er in vergelijking met antisemitisme weinig aandacht voor moslimhaat”, zegt directeur Cyriel Triesscheijn van RADAR.

Het onderzoek wordt onder andere gedaan onder dertig mosliminstellingen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Ook worden moslims in een campagne opgeroepen aangifte te doen van discriminatie.

Volgens SPIOR-directeur Marianne Vorthoren doen veel moslims en moslimorganisaties nu geen aangifte als ze worden gediscrimineerd. “Of ze hebben geen vertrouwen in de politie of ze zijn bang andere mensen op ideeën te brengen”, aldus Vorthoren.

2014-11-25