Eerste zorgvergelijker in Nederland in het Turks

Vanaf vandaag hoef je niet meer vlekkeloos Nederlands te spreken om je zorgverzekering voor het komende jaar te vergelijken.  Het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) heeft zijn online vergelijker voor 2015 gelanceerd in het Turks, een primeur voor Nederland.  

Turks

De zorgvergelijker van het Z.I.C is naast het Turks nu ook beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Pools, Portugees en Spaans. Tot nu toe waren vrijwel alle websites van zorgverzekeraars en online vergelijkers uitsluitend in het Nederlands te lezen.

Ondergeschoven kindje

Simon den Hollander van hetZ.I.C. is enthousiast over de verschillende taalopties: “De tijd dat er in Nederland alleen Nederlands wordt gesproken is al een tijdje voorbij. Hiermee hoop ik dan ook een signaal af te geven naar verzekeraars, die geloven dat het vertalen van al die polissen teveel moeite kost. Inwoners van Nederland die de taal niet machtig zijn en hier een verplichte zorgverzekering moeten afsluiten, horen gewoon opties te hebben en niet langer vast te zitten.”. 

Naast de vergelijkingstool kunnen bezoekers informatie vinden over onderwerpen die relevant zijn bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering in 2015. Zo bevatten de internationale pagina’s informatie over de verplichte basisverzekering, het eigen risico en de verschillende soorten polissen die verzekeraars bieden.

25-11-2014