Rotterdam zet in op schone lucht

Om de luchtkwaliteit in Rotterdam verder te verbeteren, komt het gemeentebestuur met vergaande maatregelen. Een van de belangrijkste plannen is uitbreiding van de milieuzone. Dat betekent dat de meest vervuilende voertuigen een groot deel van Rotterdam niet meer in mogen.

De uitstoot van roet moet drastisch omlaag. In de stad is het verkeer voor vijftig procent verantwoordelijk voor de uitstoot van roet. De meest vervuilende auto’s moeten dus de stad uit.

In de plannen worden vooral vervuilende vrachtauto’s en bestelauto’s aangepakt. Ook moeten er onder meer meer laadpalen voor elektrisch rijden komen. De fiets krijgt meer prioriteit in het stadverkeer.

Samen met bewoners, het bedrijfsleven en milieuorganisaties wil de gemeente begin volgend jaar een pakket maatregelen vaststellen. “De komende vier jaar heeft schone lucht in de stad prioriteit, vooral om de gezondheid van Rotterdammers te verbeteren”, zegt wethouder Pex Langenberg.

2014-11-28