Nederlandse Diyanet stort 10 duizend euro voor Ebola

De Turks-Islamitische Diyanet heeft vandaag met 10 duizend euro een bijdrage geleverd aan de slachtoffers van Ebola. Dat deed de organisatie in het kader van de ‘Nationale actieweek, stop de ebola-ramp’. Dat laat Diyanet zojuist aan Demet TV weten.

“De Nederlandse Diyanet is van mening dat één persoon laten leven, het zelfde is als het voort laten leven van de mensheid,´ zo laat een medewerker van Diyanet aan Demet TV weten. `We hebben ook alle bij ons aangesloten moskeeën gevraagd of zij tijdens het vrijdaggebed aandacht aan de actieweek kunnen schenken,” aldus Diyanet. Dat zijn in totaal 147 moskeeën die aangesloten zijn bij de Nederlandse Diyanet.

Monitoring Turkse organisaties

Opvallend is dat Minister Asscher van integratie onlangs heeft laten weten onderzoek te gaan doen naar 4 Turkse organisaties. Een van deze organisaties is de Turks-Islamitische Diyanet. Volgens Asscher zouden deze organisaties het integratie van jonge Turken in Nederland belemmeren.

Eerder dit jaar kwam Diyanet ook in het nieuws toen de organisatie liet weten de voedselbanken in Nederland te gaan helpen. Een video hierover staat op onze website.

28-11-2014

© Demet TV