Categories Nieuws Artikelen

Turkije: Wel mengen in integratiediscussie

ANKARA – De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, vindt dat Turkije zich wel mag mengen in de integratiediscussie van Turken in Nederland. Hij vindt Nederland geen racistisch land, maar maakt zich wel zorgen over de racistische stromingen. Dat zei hij zondagavond in het NOS Journaal. De minister vindt dat zijn land een rol moet spelen bij de integratie van Turken in Europa. Die integratie is in zijn ogen mislukt.

Cavusoglu zegt dat zijn land zich niet wil opdringen, maar dat de zaken van Turkse Nederlanders ook Turkije aan het hart gaan. “Als de Turken die in Nederland wonen zoveel aanvallen over zich heen krijgen dan is het heel logisch dat wij daar gevoelig voor zijn en daar een mening over geven.”

Vorige week zette het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring op zijn website waarin de Nederlandse overheid van racisme wordt beschuldigd. Daarop liet minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) zijn Turkse collega weten dat Nederland geen bemoeienis wil met het integratiedebat.

2014-11-30