Extra tijd voor iedereen met belastingaanslag

Iedereen die de Belastingdienst volgend jaar geld moet betalen over de inkomstenbelasting van dit jaar, krijgt daarvoor vier maanden uitstel. Het uitstel gold al voor de mensen die een naheffing van de fiscus krijgen, maar staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) breidt het nu uit naar iedereen die volgend jaar een aanslag krijgt.

Wiebes meldt dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het zal naar schatting in totaal om 5,5 miljoen mensen gaan. Wiebes verwacht dat ‘vrijwel geen mensen’ in betalingsproblemen zullen komen door de bijbetaling. Die is het gevolg van eerdere afspraken die de fiscus niet op tijd heeft kunnen verwerken. De naheffing loopt uiteen van enkele tientjes tot in een enkel geval zevenhonderd euro. Het gemiddelde ligt op 150 euro.

De vier maanden uitstel komen bovenop de gebruikelijke betalingstermijn van zes weken.

2014-12-02