PvdA wil debat over homo-emancipatie

De PvdA wil in de Tweede Kamer een debat en een hoorzitting met deskundigen houden over de gebrekkige homo-emancipatie onder conservatief gelovigen in Nederland. Aanleiding is het vrijdag verschenen rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waaruit blijkt dat een meerderheid van de moslims en strenggelovige protestanten homoseksualiteit afkeurt.

De PvdA maakt zich zorgen over ‘dit gebrek aan tolerantie in de samenleving’, zegt Tweede Kamerlid Keklik Yücel. “Het schiet niet op zo. Iedereen heeft het recht om zichzelf te kunnen zijn en te ontwikkelen. Ongeacht geslacht, religie of geaardheid. Niemand bepaalt voor een ander hoe hij zijn leven moet leven en moet lief hebben.”

De regeringspartij ziet een belangrijke rol weggelegd voor rolmodellen, die als een soort ambassadeurs optreden om de acceptatie van homo’s in behoudende kringen te vergroten. Yücel wil dat minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker (PvdA) hier snel mee aan de slag gaat.

2014-12-05