‘Moszkowicz wilde crimineel op Kelder afsturen’

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz wilde in 2007 dat presentator en journalist Jort Kelder werd aangepakt. Hij vroeg zijn toenmalige cliënt Donald G. om hem ‘een pak rammel’ te geven. Dat zegt G. zaterdag in NRC Handelsblad. Moszkowicz had destijds een conflict met Kelder, die de advocaat een maffiamaatje noemde en hem beschuldigde van het aannemen van koffers vol zwart geld.

G., een bekende in het criminele circuit, had een vertrouwensband met zijn advocaat opgebouwd. Hij werd naar eigen zeggen vaker gebeld voor allerlei ‘probleempjes’. Zo moest hij ook bemiddelen in een ruzie tussen crimineel Stanley Hillis en Moszkowicz.

G. heeft inmiddels zelf ook een conflict met Moszkowicz. Hij zou hem 35 duizend euro hebben geleend maar de ex-strafpleiter weigert dat terug te betalen. Moszkowicz ontkende eerder deze week dat hij geld heeft geleend. Hij reageerde tegenover NRC niet op verzoeken tot commentaar.

2014-12-06