Rijksmuseum krijgt miljoenenfonds van familie

Het Rijksmuseum heeft er een nieuw fonds op naam bij. De familie Van Regteren Altena heeft enkele miljoenen in het fonds ondergebracht. Van het rendement gaat het museum tekeningen en aquarellen kopen van Hollandse en Vlaamse kunstenaars. Directeur collecties Taco Dibbits laat weten ‘ongelooflijk blij’ te zijn met de donatie.

Het I.Q. van Regteren Altena Fonds is gesticht door de kinderen en kleinkinderen van professor Van Regteren Altena (1899-1980), een befaamd kenner van de tekenkunst. Hij was hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (1937-1969) en directeur van het Rijksprentenkabinet, het huidige prentenkabinet van het Rijksmuseum (1948-1962).

Het Rijksmuseum telt momenteel 120 fondsen op naam: schenkingen met elk met een eigen naam en doelstelling.

2014-12-08