Bleker: verontwaardiging maakt PVV groter

De collectieve verontwaardiging over de PVV maakt die partij alleen maar groter. En de Partij voor de Dieren is ‘een overbodig welvaartsverschijnsel’. Dat zegt staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) in het RTL 4-programma Kwestie van Kiezen, dat zondagavond wordt uitgezonden.

Bleker noemt de PVV ‘incorrect op bepaalde punten’. Ook is hij kritisch op het stigmatiseren van bevolkingsgroepen ‘wat er soms in zit’, het negeren van het ‘grote belang van religie’ en hij houdt ook niet van ‘het taalgebruik’. Toch wordt volgens hem met twee maten gemeten. “En dat is dom. Daar maak je ze in feite alleen maar sterker mee.”

Ter vergelijking wijst hij op voormalig SP-leider Jan Marijnissen, die een minister voor flapdrol uitmaakte. “Dat werd met de mantel der liefde bedekt.”

Opiniepeiler Maurice de Hond concludeerde vorige week dat de PVV in zijn peiling vier zetels wint door de ophef over het meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen. Deze week daalt de PVV twee zetels, volgens De Hond doordat het effect van het meldpunt is uitgewerkt.

26 februari 2012, 19:37 
©novum