Categories Nieuws Artikelen

Veel minder asielverzoeken dan Teeven vreesde

Het aantal asielzoekers dat dit jaar naar Nederland is gekomen, valt een stuk lager uit dan staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie (VVD) in mei nog vreesde. Teeven zag op dat moment duizend asielzoekers per week naar Nederland komen en zei dat het aantal aan het einde van het jaar op 65 duizend zou kunnen uitkomen. Waarschijnlijk blijft het echter onder de 25 duizend asielzoekers.

Dat blijkt uit cijfers van de Immigratie en Naturalisatiedienst die Teeven naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In de periode tot en met november meldden zich dit jaar 22.690 asielzoekers in ons land. Dat is nog altijd wel fors meer dan de afgelopen jaren. In 2013 waren er 14.399 (eerste) asielverzoeken. In 2012 ging het om 9810 asielaanvragen van mensen die zich binnen Europa als eersten in Nederland meldden.

2014-12-22