Oud-gemeenteraadslid sloeg adoptiekinderen

Een oud-gemeenteraadslid uit Hendrik-Ido-Ambacht en zijn vrouw moeten een maand de cel in omdat ze hun adoptiekinderen hadden geslagen. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. Het paar moet de kinderen ook schadevergoeding betalen.

De kinderen waren op jonge leeftijd uit Polen geadopteerd. Ze hadden gedragsproblemen en waren moeilijk opvoedbaar. De ouders hebben de aantijgingen ontkend. Maar behalve de kinderen hebben ook buren verklaard over de mishandelingen. Die zouden hebben plaatsgevonden in de periode 1999 tot 2010.

De kinderen zouden zijn gestompt en met een pantoffel en een schoenlepel op de rug geslagen. Beschuldigingen dat één van de kinderen met een aardappelschilmesje in de hand was gestoken, zijn niet bewezen.

De ouders werden eerder vrijgesproken. In hoger beroep had het Openbaar Ministerie twee jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen de vader (63) en 1,5 jaar en een half jaar voorwaardelijk tegen de moeder (56).

2014-12-23