Weerdiensten waarschuwen voor gladheid

Automobilisten die zaterdag de weg op gaan moeten rekening houden met de weersomstandigheden. Volgens het KNMI, Weerplaza en weeronline.nl kan het gaan sneeuwen, hard gaan waaien en kan het glad worden. Vrijdag is het in het noorden van het land al plaatselijk glad. Het KNMI waarschuwt dat vrijdag in het noordoosten kans is op zowel gladheid als plaatselijk dichte mist.

Zaterdag is er af en toe sprake van zware sneeuwval, waarbij er in een uur tijd enkele centimeters sneeuw kan vallen, met name in delen van Brabant en Limburg, stelt Weerplaza. De neerslag gaat samen met een vrij krachtige tot krachtige wind waardoor het zicht soms erg slecht is. De combinatie van wind en sneeuwval maakt het lastig op de wegen, daarom geldt nu al een waarschuwing voor gevaarlijk weer, code geel.

Volgens weeronline.nl kan er zogeheten sneeuwjacht ontstaan. “Die kan verblindend werken voor automobilisten.”

2014-12-26