Moord op Vedat S. in Istanbul op camera

De moord op Vedat S., die woensdag in Istanbul op straat werd doodgeschoten, zou zijn opgenomen op camera. De vage beelden zijn te zien op Turkse media. Volgens de NOS weet de politie al wie de daders zijn.

De Nederlands-Turkse Vedat S. is een broer van Sedat S., die een bekende naam is in de Turkse onderwereld. Vedat werd rond 22.30 uur onder vuur genomen toen hij met twee bodyguards op straat liep. Vanuit een voorbijrijdende auto zijn de drie beschoten met een kalasjnikov. Vedat S. en een van de beveiligers zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden.

Op de beelden is een rode auto te zien. Een passagier schiet staand op de drempel over het dak van de auto.

Eerder op die woensdag werd Ali Akgün, hoofdverdachte in het Amsterdamse liquidatieproces Passage, in de Turkse stad doodgeschoten. Het is niet bekend of er een verband bestaat tussen de twee afrekeningen.

2014-12-26