Kabinet declareert voor anderhalf miljoen

De ministers en staatssecretarissen van het huidige kabinet hebben in hun eerste jaar ruim anderhalf miljoen euro aan onkosten gedeclareerd. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, dat alle bonnetjes heeft opgevraagd.

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) en diens staatssecretaris Ben Knapen (CDA) declareerden het meest: Rosenthal ruim drie ton, Knapen ruim twee ton. Dat komt door de vele buitenlandse reizen die zij moeten maken.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) declareerde voor ruim 181 duizend euro, minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) voor 139 duizend euro en premier Mark Rutte (VVD) voor ruim een ton. Staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) declareerde het minst: zo’n zesduizend euro.

De CDA’ers in het kabinet maken meer onkosten dan de VVD’ers. Beide partijen leveren evenveel bewindslieden, maar de CDA’ers gaven 225 duizend euro meer uit dan hun VVD-collega’s. Het gaat om kosten voor onder andere reizen, restaurants, kranten, opleidingen en verbouwingen aan de werkkamer.

29 februari 2012, 10:56 
©novum