Verkeersinfarct dreigt rond Rotterdam

Door meerdere ongelukken op de A16 dreigt dinsdagmiddag een verkeersinfarct rond Rotterdam. De vertraging bedroeg om 15.30 uur al ruim een uur. De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat als de avondspits op gang komt de problemen rond Rotterdam verergeren.

Rond 14.30 uur ging het mis op het Terbrechtseplein. Een auto sloeg over de kop, waarop drie rijstroken richting Rotterdam werden afgesloten. Richting Breda werden ook korte tijd rijstroken afgesloten, om de hulpdiensten ruimte te bieden. Na ruim een uur werd richting Rotterdam een rijstrook vrijgegeven en om 16.10 uur was de weg weer helemaal beschikbaar.

In de file die door het ongeval was ontstaan verloor een vrachtwagen vier glasplaten bij de wijk Feijenoord. De rijbaan vanuit Breda is daardoor helemaal afgesloten vanaf het knooppunt Ridderkerk. Hulpdiensten proberen met man en macht bij een van de rijstroken het glas van de rijbaan te vegen zodat het verkeer weer een beetje vaart kan krijgen.

Onduidelijk is wanneer de rijstroken weer opengaan. Weggebruikers wordt geadviseerd om via de Beneluxtunnel richting de noordkant van Rotterdam te rijden.

28 februari 2012, 16:26 
©novum