Slachtoffer liquidatie Amsterdam is Okan Fidan

De 44-jarige man die op oudejaarsdag in Amsterdam-Noord werd doodgeschoten, is Okan Fidan. De Amsterdamse Turk is een bekende van de politie. In 2010 werd ook al een aanslag op hem gepleegd.

Toen zat Fidan samen met een andere man in een auto in Amsterdam op de Torontobrug, vlak bij het Amstelhotel. In de kofferbak van het voertuig ontplofte een bom. De auto was gepantserd, waardoor de inzittenden met de schrik vrijkwamen.

Op 31 december zat Fidan in zijn auto op het Tussendek in Amsterdam-Noord, toen hij onder vuur werd genomen. Het slachtoffer werd door het hoofd geschoten, de dader of daders wisten te ontkomen en zijn nog niet gepakt. Over de achtergrond van de liquidatie is nog niets bekendgemaakt.

Fidan zou in het verleden bodyguard van een Turkse crimineel zijn geweest.

2015-01-02