Rechtszaken vorig jaar sneller afgehandeld

Rechtszaken zijn vorig jaar sneller afgehandeld dan in 2013. Dat maakte de Raad voor de Rechtspraak donderdag bekend bij de nieuwjaarsreceptie. In 2012 en 2013 was het rechters niet gelukt om sneller te werken.

Raadsvoorzitter Frits Bakker schrijft de prestatie van vorig jaar op het conto van alle rechters en medewerkers. “We zijn erin geslaagd de doorlooptijden van rechtszaken korter te maken, nadat deze ontwikkeling in de jaren 2012 en 2013 stagneerde. Deze goede prestaties kunnen alleen worden behaald door het grote beroep dat er wordt gedaan op rechters en gerechtsambtenaren.”

Bakker waarschuwde opnieuw dat ‘bij tijd en wijle roofbouw’ wordt gepleegd op de rechterlijke macht. Het geld dat de rechtspraak voor extra werk kan inzetten is volgens hem nu ‘echt op’.

2015-01-08