Ruim duizend mensen demonstreren in Den Haag

Jozias van Aartsen heeft donderdag de aanslag in Parijs scherp veroordeeld. De burgemeester van Den Haag deed dat in een toespraak op het Plein, waar ruim duizend mensen zich donderdagavond verzamelden.

“Vandaag zijn wij hier bijeen, verenigd in onze afschuw over wat in Parijs is gebeurd. In hechte verbondenheid met Frankrijk en de Franse bevolking”, aldus Van Aartsen. “Eensgezind en met open vizier, niet laf verborgen achter bivakmutsen. Niet gebogen, maar rechtopstaand. Rechtopstaand op het fundament van onze democratische beginselen. Tolerant tegenover onze medeburgers. Maar onverzoenlijk tegenover wie onze rechsstaat aanvalt.”

Veel demonstranten in Den Haag houden potloden en kwasten in de lucht. Ook hebben mensen spotprenten en borden met daarop de tekst Je suis Charlie bij zich.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-01-08