Rutte: handen af van onze vrijheid

“Een barbaarse aanslag die ons allemaal raakt.” Zo karakteriseerde premier Mark Rutte de aanval op het Franse tijdschrift Charlie Hebdo. Rutte sprak tijdens de demonstratie op de Dam zijn afschuw uit over de ‘laffe moord’ op ’twaalf poortwachters van de vrijheid’.

“Haat en geweld mogen en zullen het nooit winnen van respect en verdraagzaamheid”, aldus de premier. “Vandaag zeggen we, met zijn duizenden tegelijk: handen af van onze vrijheid.”

Van der Laan: als één Charlie staan we hier

“Terroristen bereiken niets, behalve dat er binnen één dag massaal wordt gedemonstreerd.” Dat zei de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan donderdagavond op de overvolle Dam in de hoofdstad. “Als één Charlie staan we hier.”

“Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het kunnen overwinnen van angst. En wij zullen iedere angst overwinnen”, sprak de burgemeester. “Wij zullen niet wijken, geen millimeter, nooit, en daarom staan we hier.” 

Volgens de organisatie waren er 18.000 mensen bijeen op de Dam. In de stoet door het centrum, die voorafging aan de bijeenkomst op de Dam, liepen politieagenten en journalisten voorop. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20150108