28.000 handtekeningen tegen leenstelsel

Bijna 28 duizend mensen, vooral studenten, hebben op de website Stophetleenstelsel.nl aangegeven dat ze tegen de invoering van het leenstelsel voor studenten zijn. Al deze handtekeningen zijn verzameld en worden dinsdag door de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) aan de Eerste Kamer aangeboden.

De studentenvakbond heeft alle hoop op de Eerste Kamer gevestigd. Daar wordt namelijk deze maand gesproken over de invoering van het leenstelsel en er daarna ook over gestemd. In de Tweede Kamer is het wetsvoorstel al aangenomen.

De studenten zijn fel tegen de invoering van het leenstelsel. Ze vrezen onder meer dat minder mensen kunnen studeren als de basisbeurs – nu nog een gift – komend collegejaar wordt vervangen door een lening. November vorig jaar demonstreerden enkele duizenden studenten tegen het plan.

2015-01-09