Rutte: veiligheidsmaatregelen genomen

Premier Mark Rutte heeft gezegd dat de politie en veiligheidsdiensten maatregelen hebben genomen om aanslagen te voorkomen. “Deels zichtbaar en in belangrijke mate ook onzichtbaar”, aldus de premier. Hij wilde er verder geen enkele mededeling over doen. Het is volgens Rutte juist in het belang van de veiligheid om geen inzage te geven in de genomen maatregelen.

De premier riep op tot alertheid. De aanslag woensdag in Parijs en de twee gijzelingen die vrijdag nog altijd gaande zijn ‘onderschrijven de noodzaak alert te zijn’, zei de premier vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Mensen die zaken opmerken die kunnen duiden op voorbereidingen van terreuraanslagen moeten dat melden. Rutte riep ook iedereen op die weet heeft van iemand die voor de jihad wil afreizen, dat te melden.

2015-01-09