Categories Nieuws Artikelen

Ook zondag nog onstuimig weer

In de noordelijke helft van het land en de gehele kuststrook van Zeeland tot de grens met Duitsland geldt dit weekend code geel, de waarschuwing voor gevaarlijk weer. Zaterdagavond en zondag komen in het kustgebied zware windstoten voor, met snelheden tot 95 kilometer per uur, meldt het KNMI.

De stormwind met zeer zware windstoten leidde tot verhoogde waterstanden langs de kust. De veiligheid is volgens Rijkswaterstaat niet in het geding. Zaterdagmiddag is de Hollandsche IJsselkering vanwege de verwachte hoogwaterstand gesloten. De kering tussen Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel gaat vermoedelijk in de loop van zondagochtend weer open.

Ook de dijkdoorgangen in Delfzijl (Groningen) worden zaterdagavond uit voorzorg gesloten.

2015-01-10