Charlie Hebdo donderdag te koop in Nederland

Zoals het er nu naar uitziet, ligt het nieuwste exemplaar van Charlie Hebdo donderdag in Nederland in de winkels. Dat zei directeur Eric Willems van media- en uitgeefconcern Audax dinsdag. Hij kon niet zeggen waar het satirische blad komt te liggen. “Daar doen wij nooit uitspraken over.”

Tijdschriftendistributeur Betapress liet maandag weten dat er zo’n vijfhonderd exemplaren van Charlie Hebdo naar Nederland komen, verspreid over zestig tot tachtig verdeelpunten. Het blad verschijnt in de Franse versie.

Een medewerker van de Amsterdamse boekhandel Athenaeum zei dinsdagochtend dat nog steeds niet duidelijk is of het blad in de winkel verkrijgbaar zal zijn. “We bellen elke twee uur met de leverancier.” De telefoon staat intussen roodgloeiend bij het nieuwscentrum van Athenaeum. Een paar honderd mensen hebben al een exemplaar gereserveerd. “We zullen er hard voor knokken om er zo veel mogelijk hier te krijgen.”

2015-01-13