Arrestatie na afloop van Israëldebat

Na afloop van een debat over de Palestijnse kwestie dinsdagavond in Amsterdam is een 30-jarige man gearresteerd. Een woordvoerder van de politie bevestigde een bericht in Het Parool hierover. De man werd opgepakt voor het verbaal bedreigen van een andere deelnemer van het debat. Er is aangifte gedaan tegen hem. De man is inmiddels op vrije voeten gesteld.

Het debat werd georganiseerd door Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP). De vereniging wil dat de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam de banden met Israël verbreekt. Het debat zou aanvankelijk plaatsvinden op de VU, maar het bestuur van de universiteit verbood de bijeenkomst omdat het ‘gevoelens van uitsluiting en onveiligheid’ zou oproepen binnen de universitaire gemeenschap. De actiegroep verplaatste de discussie daarop naar het Nelson Mandela Centrum in Amsterdam.

2015-01-14