‘Migranten Spanje kieperden lotgenoten overboord’

De politie in Spanje heeft twee migranten uit Kameroen opgepakt op verdenking van de moord op mogelijk tien andere migranten. De twee zouden hun slachtoffers op een stormachtige zee over de reling van hun migrantenboot hebben geduwd na ruzie over een gebedsdienst, zei de politie donderdag.

Begin december arriveerden 29 opvarenden van de boot in Spanje. Enkelen van hen traden naar voren over de gebeurtenissen aan boord. Zij vertelden dat er tijdens de oversteek vanuit Marokko ruzie was uitgebroken toen een Nigeriaanse predikant voorging in gebed, in de hoop dat het weer niet zou verslechteren. Toen de zee onstuimiger werd, verweet het verdachte tweetal het slechte weer aan de gebeden van de predikant. Hij en andere Nigeriaanse bidders werden daarop overboord gegooid.

Hoeveel slachtoffers er vielen, is onduidelijk, omdat de gebeurtenissen in de nacht plaatsvonden.

15-01-2015