In Turkije vermiste studenten gevonden (update)

De twee Nederlandse studenten en een Brit die na een wandeltocht langs de Turkse zuidkust werden vermist, worden maandag opgehaald. Een reddingsteam is onderweg naar de plek waar het drietal is gezien. Dat meldt de Turkse hulpdienst AFAD Turkey maandag in een tweet.

Zondagmiddag rond 14.30 uur (lokale tijd) werden de drie al gelokaliseerd toen ze stonden te zwaaien met een rood T-shirt.

Ze gingen op 14 januari op pad en meldden zich twee dagen later per telefoon bij het noodnummer 112 met de mededeling dat ze hulp nodig hadden. Daarna werd niets meer van de wandelaars vernomen. De Turkse hulpdienst heeft honderd medewerkers op pad gestuurd om de drie te zoeken. Ook is een helikopter ingezet.

UPDATE:

De studenten zijn inmiddels gevonden en opgepikt door een helicopter.

2015-01-19