Aboutaleb verkozen tot beste lokale bestuurder

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is de beste lokale bestuurder. Dat blijkt althans maandag uit een verkiezing van het magazine Binnenlands Bestuur waaraan zesduizend bestuurders, ambtenaren, lezers en een vakjury hebben meegedaan.

 De deelnemers omschrijven Aboutaleb als ‘een handen-uit-de-mouwenbestuurder’. Hij is iemand die Rotterdam ‘snapt’ en op een ‘resultaatgerichte manier’ leidt. Ook wordt hij gezien als integer en gedreven en geeft hij Rotterdam ‘het gezicht dat het verdient’.

 De alom geprezen toespraak die Aboutaleb hield na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs heeft wellicht enige invloed gehad op de uitslag, maar is niet doorslaggevend geweest. Volgens hoofdredacteur Eric de Kluis van Binnenlands Bestuur waren het oordeel van de jury en een groot deel van de stemmen toen al binnen.

 De Rotterdamse burgemeester versloeg zijn collega’s Arno Brok (Dordrecht), Eberhard van der Laan (Amsterdam), Henri Lenferink (Leiden), Peter den Oudsten (Groningen), Peter van der Velden (Breda) en Jan van Zanen (Utrecht), die ook waren genomineerd.

2015-01-19