Meer mensen met betalingsachterstand

Het aantal mensen met een betalingsachterstand is vorig jaar verder toegenomen. Wel is de stijging lager dan in 2013. Dat blijkt dinsdag uit de halfjaarlijkse kredietbarometer van Bureau Krediet Registratie (BKR).

In 2014 kwamen er 31.195 consumenten met een betalingsachterstand op hun lening bij. In 2013 waren dat er 51 duizend. Totaal hebben 771 duizend mensen nu te maken met een financiële achterstand.

Het BKR wijst er wel op dat lang niet alle schulden en betalingsachterstanden bij het bureau worden geregistreerd. “Uit de Monitor Betalingsachterstanden 2014 van de overheid blijkt dat circa een derde van alle huishoudens in Nederland een vorm van een betalingsachterstand heeft. Dit zijn 2,3 miljoen huishoudens”, aldus Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR.

2015-01-20