Veel animo voor bijeenkomst joden en moslims

De ontmoeting tussen joden en moslims in Amsterdam heeft zo veel bezoekers getrokken, dat ze dinsdagavond nauwelijks in de zaal van de bibliotheek passen. Enkele honderden mensen kwamen bijeen om stil te staan bij de terreurdaden in Parijs. “Kennelijk voorzien we in een behoefte”, verklaarde initiatiefnemer Lody van de Kamp van de vriendschapskring Salaam-Shalom de hoge opkomst.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam leidde met een toespraak een minuut stilte in waarbij de bezoekers massaal vredestekens vormden met hun vingers. “Er gaat geen dag voorbij zonder dat we denken aan Parijs”, zei Van der Laan. “De terreurdaden doen ons beseffen hoe kwetsbaar onze open samenleving is.”

“Wij vechten ook, maar met het woord als hoogste wapen”, aldus de burgemeester. “Hoe verdeeld we ook zijn, we zijn allemaal in de eerste plaats Amsterdammer.”

2015-01-20