Ziggo opgelicht voor anderhalve ton

Ziggo is door een werknemer bijna anderhalve ton afhandig gemaakt. De man en diens handlanger moeten de schade – in totaal meer dan 153 duizend euro – aan de kabelexploitant vergoeden, zo heeft de rechtbank in Lelystad bepaald.

Het gaat om de master databeheerder van Ziggo, de persoon die de gegevens bijhield van leveranciers van de kabelaar. Hij opende 48 bankrekeningen, ogenschijnlijk op naam van bekende leveranciers, en diende vervolgens valse facturen in waarvoor hij geld liet overmaken.

De praktijken kwamen aan het licht nadat ING in maart vorig jaar aan de bel trok. De bank vond het vreemd dat in korte tijd zoveel nieuwe rekeningen waren geopend, waarbij de eerste stortingen allemaal afkomstig waren van Ziggo.

De werknemer gebruikte het geld bij online gokken, heeft hij in een verklaring laten weten.

2015-01-20