E-sigaret gevaarlijker dan normale sigaret

De e-sigaret zou maar liefst 15 keer kankerverwekkender zijn dan de normale sigaret.  Dat zeggen de onderzoekers van de universiteit van Portland. Zij hebben onderzoek gedaan naar de schadelijke stoffen in de e-sigaret.

Het probleem met de e-sigaret heeft voornamelijk te maken met de batterij in het apparaat. Wie een e-sigaret met een 3 volt batterij zou gebruiken zou minder vaak schadelijke stoffen inhaleren dan mensen die een e-sigaret met 5 volt batterijen gebruiken. Bij de e-sigaret sigaret met 5 volt zouden mensen opvallend hoge concentraties formaldenyde binnen krijgen. Dit zou de kans op longkanker aanzienlijk verhogen.

Bij de e-sigaret met 5 volt zouden gebruikers ongeveer 4 milligram formaldehyde inhaleren. Dit komt volgens de onderzoekers neer op 5 tot 15 keer meer kankerverwekkende stoffen dan de gewone sigaret.

Het resultaat van het onderzoek zijn gepubliceerd in het medische tijdschrift The New England Journal of Medicine.

© Demet TV