Aboutaleb zorgt juist voor radicalisering

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is medeschuldig als een Rotterdamse jihadist zichzelf opblaast. Dat zeggen de twee oud PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk in het AD. De burgemeester zou volgens de Kamerleden jongeren in handen van ronselaars drijven.

Volgens de twee Kamerleden voldoet Aboutaleb niet meer als rolmodel voor allochtonen. Zeker nadat hij op televisie zie dat je moet ‘oprotten’ als je niet tegen een humoristisch krantje kunt, aldus Kuzu en Öztürk in de krant.

Kuzu: ,,Ik vond dat een burgemeester onwaardig. We hebben in ons land kwetsbare jongeren en jihadronselaars die ze proberen over te halen een abjecte strijd te voeren. En dan heb je een burgemeester van de tweede stad van Nederland die zegt: ‘Rot maar op’. Daarmee schopt hij ze in de schoot van de ronselaars. Als een Rotterdamse jihadist een auto opblaast in Syrië, is Aboutaleb medeverantwoordelijk.”

De Kamerleden Kuzu en Öztürk werken sinds hun vertrek bij de PvdA aan een nieuwe beweging. Deze beweging moet moslims in Nederland een ‘stem geven’, aldus de Kamerleden.

Lees hier het hele interview in het AD.

22-01-2014