Amsterdamse tram vervoert dode passagier

Tramlijn 5 van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB heeft vrijdagmiddag door de stad gereden met een dode passagier aan boord. Ooggetuigen zeggen in De Telegraaf dat de trambestuurder er op gewezen was dat hij een dode vervoerde, maar dat hij stoïcijns doorreed tot het eindpunt.

Een woordvoerder van het GVB bevestigde maandag de aanwezigheid van de overleden trampassagier in lijn 5. Hij wilde zich niet uitlaten over de beweringen van de geschokte passagiers over de starre houding van de bestuurder. “Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd”, aldus de zegsman.

Dat de trambestuurder op non-actief is gesteld, is standaardprocedure als er onderzoek plaats heeft. “Zo iemand krijgt dan een tijdelijke rijontzegging”, zegt de woordvoerder. Volgens de ooggetuigen zou de bestuurder ‘ik weet het’ hebben gezegd toen hij werd gewezen op de dode passagier.

2015-01-26