Treinverkeer Leiden plat door verdacht pakket (update)

Het treinverkeer rond Leiden ligt woensdagochtend al uren stil door de vondst van een verdacht pakketje. Op een van de perrons bleek een vuilniszak met tape aan een paal te zijn geplakt. Het station is ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt het pakketje met een robot.

De politie zegt een goed signalement te hebben van degene die het pakket woensdagochtend vroeg heeft opgehangen. Het is een blanke man tussen de twintig en dertig jaar oud, met een lange jas aan, een spijkerbroek en een gebreide muts met een bolletje erop. Hij kwam aan in een donkere Volvo en heeft in het station rondgehangen van 06.30 tot 07.30 uur.

Na de melding van het verdachte pakketje werd eerst het perron en even later het hele station afgesloten. Ook werd het treinverkeer rond Leiden stilgelegd. Gestrande reizigers worden vervoerd met bussen. Treinreizigers tussen Rotterdam en Amsterdam en tussen Den Haag en Alkmaar/Haarlem krijgen het advies via Utrecht te reizen. De NS verwacht dat het treinverkeer rond Leiden tot 13.00 uur stilligt.

UPDATE: Het station Leiden Centraal is woensdag rond 12.40 uur weer vrijgegeven. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht het pakketje – een vuilniszak die aan een paal was geplakt – maar het bleek niets gevaarlijks te bevatten.

2015-01-28