Uitstel Kamervragen over incidenten jegens moskeeën

Minister Ivo Opstelten van veiligheid en justitie heeft uitstel gevraagd over de beantwoording van Kamervragen over incidenten jegens moskeeën. Dat laat de minister vandaag weten. De Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk hadden Kamervragen hierover aan de minister gesteld.

De twee Kamerleden willen van de minister met name weten welke maatregelen het kabinet heeft getroffen tegen de “toenemende haat jegens de islam, moskeeën en moslims”.  Kuzu en Öztürk zijn van mening dat er “aanvullende maatregelen” genomen moeten worden om moskeeën te beveiligen.

Een opvallende vraag aan de minister over geweld jegens moskeeën gaat over de rol van de Minister-President. “Is de Minister-President bereid de terechte angst die is ontstaan onder moslims in Nederland weg te nemen door een oproep te doen, waarin de regering garant staat voor de veiligheid van moslims en moskeeën in Nederland” vragen Kuzu en Öztürk zich af.

Download hier de Kamervragen en de brief over uitstel.

© Demet TV