Politici vol lof maar ook bezorgd

Ook in politiek Den Haag waren de gebeurtenissen bij de NOS meteen het gesprek van de avond. Politici hadden met name lof voor de portier. Er is echter ook bezorgdheid.

“Opgelucht dat er geen slachtoffers zijn. Kalmte portier en medewerkers voorbeeld voor ons allen”, twitterde Alexander Pechtold van D66. Zijn partijgenoot uit de Eerste Kamer Thom de Graaf is bezorgd. “Wat is de publieke nieuwsvoorziening in Nederland kwetsbaar.”

Ockje Tellegen, voor de VVD belast met veiligheid en politie. “Onder indruk van beelden Hilversum. Doortastend optreden politie.”

Joël Voordewind, ChristenUnie: “Respect voor de beveiliger die de man naar andere studio leidde en hem aan de praat hield tot de politie kwam. Zal leiden tot extra beveiliging.”

Ahmed Marcouch, die voor de PvdA politie en veiligheid in portefeuille heeft. “Heftige beelden uit Hilversum. Moedig optreden medewerker #nos die in gesprek bleef met dader. goed en beheerst optreden politie.”

Madeleine van Toorenburg, CDA: “De portier die werd gegijzeld, heeft geweldig werk gedaan door kalm te blijven en de man aan de praat te houden.”

Joram van Klaveren van de Groep Bontes/Van Klaveren ofwel VNL wil een debat. Hij noemt de gebeurtenissen ‘Onbegrijpelijk na #Fortuyn en #CharlieHebdo’.

Henk Krol van 50PLUS oogstte nogal wat kritiek na zijn tweet. “Als er paniek is in Nederland moeten we de tv aanzetten. Nu er iets bij de NPO is, kunnen ze niet eens uitzenden wat er aan de hand is.” Later twitterde hij: “Journaal, Radio1, Nieuwsuur, het Oog komen allemaal uit dat ene gebouw. Pas nu realiseer je je hoe kwetsbaar dat kan zijn.”

2015-01-29