Of zou hij toch een hacker zijn?

Tarik Z. de jonge student die donderdagavond de NOS-studio’s binnenviel en 10 minuten live op tv wilde, zegt te handelen in naam van een hackersgroep. In eerste instantie lijkt het een eenmansactie van de 19-jarige student scheikunde aan de universiteit in Delft, maar als je naar deze beelden van de hackersgroep Anonymous kijkt, dan lijken de uitspraken van Z. dat hij handelt uit naam van de hackersgroep toch niet zo gek.

Deze beelden zijn zo’n drie jaar geleden gepubliceerd door hackersgroep Anonymous en te zien is dat de hackersgroep dreiging uit richting NOS, RTL en SBS. De hackersgroep zegt niet tevreden te zijn over de berichtgeving van de zenders omdat zij “onvolledig en een vertekend” beeld zouden geven van de werkelijkheid.

Er moet wel gezegd worden dat ten tijde van de publicatie van deze beelden grote twijfel is ontstaan aan de authenticiteit ervan. Volgens sommigen was het bericht niet afkomstig van Anonymous.

Welke motieven achter de actie in het NOS-gebouw ook zitten, de duizenden moslims in Nederland zijn blij dat de jongen niet handelde uit naam van de Islam.

© Demet TV

Lees ook: Turken en Marokkanen opgelucht