Drukke ochtendspits door gladheid

De ochtendspits van vrijdag was drukker dan normaal. Rond 09.00 uur stond er ongeveer 130 kilometer. Normaal is dat ongeveer 30 kilometer op vrijdag, meldde de ANWB. Het verkeer had last van winterse buien, sneeuwresten of bevriezing. Het was niet gelukt om alle snelwegen sneeuwvrij te maken. De rechterrijstroken waren wel goed berijdbaar. Rijkswaterstaat heeft verschillende extra strooirondes gemaakt in verband met de aanhoudende gladheid.

Op de A2 In Limburg had het verkeer veel last van gladheid. Er was veel vertraging. De file liep op tot 20 kilometer tussen Roosteren en kruispunt Kruisdonk. Vooral vrachtwagens hadden daar problemen op de weg door het glooiende landschap. Ook rond Amsterdam en Utrecht stonden files. Dat kwam ook door diverse ongelukken. De Nederlandse Spoorwegen meldden geen vertragingen. De NS rijdt vrijdag weer volgens de normale dienstregeling. Donderdag reed het spoorbedrijf nog met een winterregeling.

In Friesland viel de meeste sneeuw. Weeronline zegt dat daar 10 centimeter is gevallen. Het weerbureau zegt verder dat er in de provincies Noord- en Zuid-Holland ongeveer 5 centimeter viel. Langs de grens in Gelderland en Overijssel viel geen winterse neerslag.

 2015-01-30