Minister Opstelten steekt zijn kop in het zand

Minister Opstelten van veiligheid en justitie gaat te lichtzinnig om met zijn antwoorden. Hij steekt zijn kop in het zand en doet aan struisvogelpolitiek. Dat zegt Kamerlid Tunahan Kuzu van de Groep Kuzu/Öztürk in een reactie aan Demet TV.

De Kamerleden Kuzu en Öztürk hadden naar aanleiding van de documentaire “Blauw en Bont” schriftelijke vragen gesteld aan minister Opstelten. In de documentaire vertelt de Marokkaanse Moustafa Sealiti dat hij in een politiebureau door de politie is mishandeld. De Kamerleden Kuzu en Öztürk wilden middels schriftelijke vragen aan minister Opstelten  opheldering over het incident, maar moesten het doen met hele “korte” en “halve” antwoorden van de minister bleek vandaag uit een artikel van Demet TV.

Tunahan Kuzu: “Wat mij opvalt is dat de minister heel kort antwoord geeft op onze vragen. Zijn antwoorden roepen meer vragen op dan dat ze iets verduidelijken,” aldus Kuzu in zijn reactie. Kuzu zegt dat hij samen met collega Öztürk “alle nodige instrumenten“ zal gebruiken om het onderwerp op de agenda te blijven zetten.

Volgens Kuzu komt het wel vaker voor dat oppositiepartijen sneller worden “afgewikkeld met losse flodders”. Dat bewijst hoe “lichtzinnig” de minister om gaat met zijn antwoorden.  Dit terwijl volgens Kuzu “33 procent van de Turkse Nederlanders en 25 procent van de Marokkaanse Nederlanders” zich “gediscrimineerd” zouden voelen in hun contacten met de politie.

Volgens Kuzu kan dit probleem grote gevolgen met zich meebrengen: “Als mensen zich onrechtvaardig behandeld voelen, zorgt dat voor onrust in de samenleving. En dat werkt onveiligheid in de hand. Dit terwijl de politie de taak heeft om ervoor te zorgen dat mensen zich veilig gaan voelen. Daarom is de minister nog niet van ons af” aldus Kuzu in zijn reactie aan Demet TV.

02-02-2015

© Demet TV