Einde winters weer in zicht

De dagen van vorst en winterse buien zijn geteld. Volgens weerbureau Weeronline is het donderdag en vooral vrijdag nog koud, maar in het weekeinde komt Nederland onder invloed van een hogedrukgebied met overdag en ’s nachts temperaturen boven nul. 

De komende twee dagen vallen nog steeds winterse buien en is er kans op gladheid. Vrijdag is het behoorlijk koud, hooguit 1 à 2 graden. Maar door een krachtige noordoostenwind is de gevoelstemperatuur -12 graden, verwacht Weeronline. Die dag is het ook Warme Truiendag, een dag waarop het publiek wordt gevraagd de verwarming lager te zetten en een trui aan te trekken met als doel energiebesparing en minder uitstoot van CO2. 

In het weekeinde stroomt relatief zachte oceaanlucht naar Nederland. Vanaf zondag is het overdag 5 tot 7 graden en komt de temperatuur in de nachten niet of nauwelijks meer onder nul. 

2015-02-04