NOS begonnen met sloop journaaldecors

De decors van de NOS-journaals worden sinds maandag gesloopt. Presentatoren van het nieuws moeten in het nieuwe decor dat eind mei wordt gelanceerd, gaan ‘staan en lopen’. Ook moeten ze gebruik gaan maken van een touchscreen in de studio om onderwerpen beter uit te leggen, meldt de omroepstichting maandag.

Vorige week werd al bekend dat de televisieprogramma’s van de NOS vanaf eind mei een nieuw uiterlijk krijgen. Het geluid, de decors en de huisstijl moeten naast de huidige, vergrijzende doelgroep, ook een jonger publiek gaan aanspreken. Het decor wordt breder en moet gaan bestaan uit meerdere schermen.

De nieuwsuitzendingen van 18.00 en 20.00 uur, het jeugdjournaal en Nieuwsuur worden voorlopig in andere studio’s opgenomen. Volgende maand worden de decors van NOS Sport gesloopt. Vanaf 27 mei zijn de eerste uitzendingen in nieuwe stijl te zien.


Ook meldt AD.nl dat de restyling hard nodig is.

05 maart 2012, 15:02 
©novum